Korian Home Care

Korian Home Care-kraamzorg biedt niet-medische hulp na de bevalling.

De hulp kan opgestart worden na een thuisbevalling, een poliklinische bevalling of een bevalling in het ziekenhuis met een normaal of verlengd verblijf. Onze kraamzorg biedt een aanvulling op de bestaande medische zorg, geboden door de huisarts of de vroedvrouw. 

De kraamzorg wordt in principe geboden gedurende drie maanden vanaf de thuiskomst van de baby.

Blijkt de kraamzorg onverwacht langer nodig dan de voorziene drie maanden, dan kunnen onze kraamverzorgenden u blijven ondersteunen zolang dit nodig is.

Ook moeders in spe die op doktersadvies prenatale rust moeten nemen, kunnen beroep doen op Korian Home Care-kraamzorg voordat de baby geboren is.

Onze kraamverzorgende biedt discrete hulp op verschillende gebieden:

  • ondersteuning bij de verzorging en de voeding van de baby
  • hulp bij de verzorging van het toilet van de moeder
  • ondersteuning bij allerhande huishoudelijke taken
  • opvang en verzorging van de andere kinderen
  • hulp bij het ontvangen van bezoek.

Wat betaal je nu voor kraamzorg? Dat hangt af van je inkomen en je personen ten laste.

Kraamzorg

Onze regioverantwoordelijke komt bij jou op bezoek en berekent jouw bijdrage. Samen bespreken jullie wat belangrijk is voor jullie gezin. Zo kent zij/hij jou het beste en kan de regioverantwoordelijke de perfecte kraamverzorgster zoeken voor jou.

Kraamzorg kan vanaf de zesde maand van je zwangerschap. Ook tot drie maanden na je zwangerschap kunnen wij jou helpen. Contacteer ons en wij zoeken samen met jou naar een gepaste oplossing. Indien nodig kunnen we de zorg direct opstarten.

Zwanger, maar je geboortepremie (het nieuwe startbedrag) nog niet aangevraagd? Doe het nu, en ontvang het bedrag al vanaf twee maanden voor de voorziene geboortedatum van je kindje. Korian Home Care heeft hiervoor een samenwerking met Parentia.

Hebt u graag meer informatie?


  • Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Materiaallijst

Om onze medewerkers in aangename en veilige omstandigheden te laten werken, hebben we een overzicht gemaakt van de producten en materialen waarmee wel of niet gewerkt mag worden. U vindt deze terug in onze materiaallijst. Omdat niet alles van toepassing is voor elke taak, zal onze medewerker deze materiaallijst met u overlopen tijdens het eerste huisbezoek. Heeft u toch nog een vraag of zijn er bepaalde dingen niet duidelijk? Dan kunt u ons steeds contacteren via de contactgegevens aan de rechterzijde of door het contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen.