30
apr

De echte helden werken in het woonzorgcentrum! Ervaringen van onze medewerkers tijdens de coronacrisis

Valerie is 49 jaar, een verpleegkundige in hart en nieren. Normaal gezien werkt ze halftijds in Sint-Augustinus en een kwart van haar werktijd bij Korian Home Care als thuisverpleegkundige. Valerie is één van de collega’s die direct luidkeels “ik” riep toen de vraag werd gesteld wie wou gaan inspringen bij de woonzorgcentra. Zij werkte ondertussen al in Ter Kameren en in Zonneweelde.

Toen we haar vroegen wat zij vond van deze ervaring was het eerste was zij zei:” Mijn familie denkt dat ik een held ben, maar dat is niet zo, de helden, die werken in de woonzorgcentra”. Ik bewonder hoe de zorgkundigen en verpleging in de woonzorgcentra omgaan met deze moeilijke periode. Hun enthousiasme, hun positiviteit, daar kunnen we allemaal iets van leren. Ook mooi om te zien dat alle disciplines, dus ook de kiné en ergo nu gewoon meehelpen in de zorg!

Valerie heeft enkele dagen geholpen op de afdeling voor personen met dementie op Ter Kameren. Mijnheer T heeft haar hart gestolen. Hij was altijd zo blij om mij te zien. Ik vond het dan weer fijn dat ik hem mocht aankleden en “tenukes” mocht kiezen. Ik ben nogal een fan van Hip Hop. Toen ik dan zag dat hij van die retro joggingpakken had….ja dan ben ik wel gegaan!

Toen ik thuiskwam heb ik wel onmiddellijk al mijn kleren in de was gedaan en mezelf helemaal gedoucht. Onbewust wil je toch ook je gezin veilig stellen! Op de vraag of Valerie bang heeft moest ze even nadenken. Toen klonk het wel overtuigd: “ Neen, bang niet”. Maar het is wel belangrijk om zeer bewust te werken nu, geen risico’s te nemen. Valerie is ook blij dat ze haar steentje heeft kunnen bijdragen.