09
mrt

Corona Preventie Richtlijnen voor onze klanten

In de media horen we dagelijks nieuwe berichten rond corona. Uit bezorgdheid om uw gezondheid, die van andere zorgbehoevenden en die van onze medewerkers vragen wij u onderstaande nieuwsbrief na te lezen en te respecteren. Hartelijke dank hiervoor!

Preventief handelen

Eind vorig jaar ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19). Corona is een zeer besmettelijk virus waarvoor momenteel helaas nog geen vaccin is gevonden. Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen, waaronder ook in Europa. Er is echter geen reden tot paniek.

Wij vinden uw gezondheid, die van je naasten en onze medewerkers belangrijk. Daarom vragen wij u om enkele eenvoudige maatregelen te respecteren om verspreiding van het coronavirus of andere virussen te voorkomen:

  • Was regelmatig uw handen met zeep
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak
  • Heb je geen zakdoek bij de hand? Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog
  • Bij symptomen van griep en luchtwegeninfecties contacteert u uw arts.
  • Schud geen handen bij begroetingen
  • Geen kussen geven bij begroetingen
  • Stel bezoek door of bezoeken aan personen die in risicogebieden(Italië, China, Iran, Thailand, Zuid-Korea of een ander land uit het Midden of Verre Oosten) zijn geweest 14 dagen

Korian Home Care draagt zorg voor u

Hierna geven we u graag enkele antwoorden die u zich mogelijk stelt.

Ik voel me ziek maar ik ben niet in China geweest of in contact geweest met iemand gekomen met iemand die ziek is en recent in een risicogebied was. Wat moet ik doen?

Maak u niet ongerust. Allereerst is het belangrijk om uw arts te contacteren. Mogelijks hebt u een wintergriep. De dokter zal u doorgeven wat voor u de beste behandeling is.

Moet ik een mondmasker dragen? Ben ik dan beter beschermd?

Het mondmasker is bedoeld om zorgverleners die patiënten verzorgen te beschermen. Het heeft geen nut om zelf een masker te dragen of uw verzorgende, poetshulp te vragen één te dragen.

Kan ik niet beter mijn verzorgende /poetsvrouw vragen om niet te komen?

Korian Home Care neemt alle voorzorgen die nodig zijn om uw veiligheid en gezondheid te waarborgen. Medewerkers die op reis waren in een risicogebied hebben wij gevraagd om thuis te blijven. Wij staan in nauw contact met onze medewerkers en bespreken alle situaties individueel met hen.

Onze medewerkers worden continu gevormd in het respecteren van handhygiëne. Zij beschikken individueel over alcoholgel en handschoenen om de hygiëne te waarborgen.

Door deze regels te respecteren kunnen wij voor u blijven zorgen.

Moest u echter een besmetting hebben, dient u of uw naaste onmiddellijk de dienst te contacteren om dit te melden. Dit kan op het nummer 078/15 20 12.

Mijn kinderen, neven, nichten zijn op reis geweest in een risicogebied. Mogen zij mij dan niet bezoeken?

Zijn zij de laatste weken in Italië, China, Iran, Thailand, Zuid-Korea of een ander land uit het Midden of Verre Oosten zijn geweest? Hebben zij een recent contact gehad met een persoon die uit één van die landen is teruggekomen? Of hebben zij de laatste week last gehad van koorts, niezen, hoesten, malaise, spierpijnen of andere griepachtige symptomen? Dan vragen wij u om het bezoek 14 dagen uit te stellen voor uw veiligheid en de veiligheid van alle zorgbehoevenden die hulp krijgen van Korian Home Care.

Bij vragen contacteer gerust uw regioverantwoordelijke!